Proeven van complexiteit

Zaterdag 23 februari 2019

Vlierhof, Klever Str. 115, 47533 Kleve-Keeken, Duitsland

09.30u - Ontvangst met koffie en voorproeverij
10.00u - 13.00u

Over deze proeverij

Je hoort het wel vaker, we leven in een snel veranderende en complexer wordende wereld die het leven soms echt moeilijk maakt. Maar zonder complexiteit zou er geen groei, geen evolutie, geen natuur of het leven zelf zijn.

Het is geen toeval dat academici complexiteit in toenemende mate onderzoeken. Tijdens de voorbije decennia ontdekten onderzoekers vanuit verschillende disciplines enkele hoogst bijzondere fenomenen die onvoldoende konden worden verklaard met de geldende reductionistische manier van denken. Onderlinge interacties tussen soms heel eenvoudige elementen leidden tot onverwacht complex gedrag als geheel. Analyse en onderzoek over de domeinen heen onthulde interessante overeenkomsten en een nieuwe onderzoeks- en denkrichting ontstond.

Inzichten uit complexiteitsonderzoek vonden intussen ook hun weg naar domeinen als business, leiderschap, onderwijs, innovatie en organisatieontwikkeling. Het blijft niet langer louter theorie en er zijn in toenemende mate toepassingen in levensechte situaties, nauw gerelateerd aan de dynamiek van menselijke systemen.

Wat betekent complexiteit voor menselijk organiseren in de samenleving, in organisaties en voor jezelf? Welke strategie├źn kun je ontwikkelen om ermee om te gaan of het bewust in te zetten?

Deze proeverij neemt je mee in een fascinerende manier van kijken naar de wereld en naar menselijke systemen. Academische ontdekkingen worden verweven doorheen een interactief proces dat zich dynamisch ontvouwt. Je krijgt een frisse ori├źntatie op de vele betekenissen van complexiteit in een verscheidenheid van domeinen en contexten en je verwerft inzichten met betrekking tot je eigen situatie.

Praktisch

Zaterdag 23 februari 2019
Vlierhof, Klever Str. 115, 47533 Kleve-Keeken, Duitsland

09.30u - Ontvangst en voorprogramma
10.00u - 13.00u

Begeleiders: Liesbeth Debruyn en Oscar Meijn

Prijs
Particulier: 39 eur (btw incl.)
Zakelijk: 79 eur (btw incl.)

Stuur een email naar liesbeth@whitemergence.org om in te schrijven.